Jednym z doskonałych sposobów na ograniczenie efektów takich jak rak jest wypijanie codziennie zielonej herbaty. Jej duża zawartość związków przeciwutleniaczy wspiera w utrzymaniu długiego zdrowia. Stała się naturalnym sposobem prewencji w działaniu wielu przypadłości i niedoboru odpowiednich elementów mineralnych.
Herbata zielona jest naparem przygotowanym wyłącznie z liści Camellia sinensis. Jest to najprostsza ze zbieranych form tej drogocennej rośliny. Przetworzenie ogranicza się tylko do nieznacznej oksydacji. Przywieziona została z Chin, a spożywana jest w najważniejszych społeczeństwach Azji, również w Japonii i na Bliskim Wschodzie. W kręgu kultur zachodnich najbardziej rozpowszechniona jest jednak odmiana czarna, stopniowo poznawana jest czerwona, a zielona obecnie przedziera się przez barierę smaku, gustu, świadomości kulturowej i cech zdrowotnych wśród populacji zachodu. Posiada największą zawartość przeciwutleniaczy, niezbędnych witamin, mikro i makro elementów oraz substancji spalających tłuszcz. Warto przypomnieć iż cechy usuwania tłuszczu z ludzkiego organizmu ograniczone są do tłuszczy niepotrzebnych, co daje możliwość stosowania jej jako jednego z najlepiej działających środków do odchudzania.
Ta roślina wielokrotnie poddawana była eksperymentom na rozpoznanie jej cech leczniczych. Naszym zdaniem ponad trzy tysiące lat szerokiego stosowania i oczywistego wpływu na długowieczność nacji używających ją w codziennej diecie, pokazuje oczywisty sygnał. Jej pozytywny wpływ jest niemożliwy do przeoczenia.
W ostatnim czasie herbata poddawana jest setkom badań laboratoryjnych. Większość z nich pod spojrzeniem czujnych laborantów zamknięto jednakowymi wynikami, okazało się że odnajdywane są nieznane dobroczynne cechy. Jednogłośnie pozytywne oddziaływanie dla naszego ciała sprawdzono i potwierdzono, ma ona leczniczy wpływ na przykład na: rak, obniżenie cholesterolu i krążenie. Klasyfikuje ją to na pierwszym miejscu wśród zdrowych i naturalnych działań wzbogacania osobistego zdrowia. Jest nieocenionym suplementem diety, definiującym dobre zdrowie.
Herbata zielona – najbogatszy i najłatwiej dostępny zbiór elementów – przeciwutleniających. Ogólnodostępny, bezcenny i najzdrowszy sposób na pielęgnowanie młodości, zapewnienie poprawnego poziomu cukrów w organizmie, pozbycie się niepotrzebnych tłuszczów, usprawnienie pracy krążenia i pobudzenie intelektualne. Bogactwo witamin i elementów stawia ją na wysokiej pozycji z naturalnych dróg leczenia. Znają ją już od ponad trzech tysięcy lat kraje wschodu: Chińczycy, Japończycy i ludy z terenu Azji. Stąd bierze się ich długie życie i wręcz legendarny stan zdrowia. W tych kulturach spożywanie napojów z zielonej herbaty jest tradycją przechodzącą z pokolenia na pokolenie. Nie spotyka się jej w kulturze europejskiej, chociaż w kilku ostatnich latach zdobywa sobie licznych popleczników zwłaszcza w gronie osób trenujących sport.
Comments are closed.