Nie zawiera żadnych aromatów, barwników, ani konserwantów. Dotyka przyczyn starzenia się skóry (niedobór kolagenu), zamiast walczyć ze skutkami. Jest to po prostu czysty kolagen, nie zaś jego kilkuprocentowy dodatek. Słowo ”kolagen” wymieniane w reklamach kosmetyków używane jest tam bezpodstawnie. Istnieje na świecie tylko jedna postać czystego, trzeciorzędowego, aktywnego biologicznie, transdermalnego kolagenu, którego nie trzeba wstrzykiwać, a wystarczy nałożyć na mokrą skórę…
Kolagen Naturalny budził emocje od początku pojawienia się na rynku. Był mylony z hydrolizatami bydlęcymi, dlatego kwestionowano jego transdermalność. Nie wszystkim podobała się metoda dystrybucji, brak reklamy medialnej, a z drugiej strony rosnąca fama, że jest to cudowne panaceum nie tylko na zmarszczki lecz na dziesiątki schorzeń.
Tylko w wytwórstwie tego konkretnego kolagenu – całkowicie zrezygnowano ze stosowania konserwantów chemicznych. Dla wielu osób uczulonych na chemię w kosmetykach stanowi jedyną, skuteczną alternatywę do chronienia skóry przed nieubłaganym czasem.
Wynalezienie metody hydratacji kolagenu rybiego, zachowującego nawet po umieszczeniu w szklanym opakowaniu strukturę potrójnej helisy – właściwą tylko białkom organizmów żyjących – jest największym odkryciem biochemii w XX wieku:
- zachowuje stabilność fizyko-chemiczną i najcenniejsze właściwości polskiego kolagenu w przedziale temperaturowym 5°C – 28°C,
- nie ma nic wspólnego z hydrolizatami bydlęcymi, ani z próbami uzyskania kolagenu z łososi,
- nie zawiera propylparabenu, nipaginy ani Euxylu – środków używanych przez inne polskie ośrodki do konserwacji, żelów kolagenowych.
Polski rybi kolagen obok sensacyjnych zalet ma jedną wadę, nie można transportować i przechowywać go bez ochrony termicznej. Tylko w przypadku tego produktu dopracowano bowiem formułę temperaturową pozwalającą na przechowywanie i transportowanie hydratu nawet w 26°C – 28°C.
To polski kolagen hydratowany ze skór ryb słodkowodnych to najczystszy roztwór białka z niewielką domieszką kwasu mlekowego i substancji stabilizującej. Jest białkiem żywym. Jest rewolucją!
Wytwarzany jest od 2003 roku równolegle w kilku konkurujących ośrodkach w Polsce i nigdzie więcej na świecie.
Comments are closed.